+359 52 630 540

Пишете ни
Категории
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН
Email:
 
СПОДЕЛИ

Конференция по Физиотерапия и рехабилитална медицина

7мият конгрес по физикална и рехабилитационна медицина под егидата на  българскта асоциация по   физикална медицина и рехабилитация се проведе от 07 - 10  ноември 2013 в  “Интерхотел Сандански” гр.Сандански. 

 
От гледна точка на Медикосервиз, като спонсор и участник в конгресите, може съществено да разграничим 7мия конгрес от всички останали.  Причините за това са:
 
     международното признание, доказано с дела от присъствието и дейното участие на проф. Ксанти Михаил, президент на Европейското научно дружество по физикална и рехобилитационна медицина, проф.Николас Христодулу –Президент на Секцията и Борда по Физикална и рехабилитационна медицина към Съюза на Европейските медицински дружества  и други  водещи специалисти в областта на рехабилитацията от Италия, Словения и Кипър.
     големият брой участници: силата на всяка една социална дейност се определя от активността и броя на участниците. Ето малко факти: над 300 медицински специалисти, 20 фирми спонсори
     ясните цели на конгреса - подобряване на взаимодействието между клиниките за активно лечение и специализираните лечебни заведения за рехабилитация.
     фокус на програмата - изцяло насочена да отговори на целите на конгреса и покриваща новостите при решаване на проблеми, свързани с ревматология, неврология, ортопедия и травматология.
     социален аспект на конгреса - засегнати бяха теми, свързани с отношението на правителството към физикалната и рехабилитационна медицина и несправедливостта на клиничните пътеки спрямо страдащите от тежки инвалидизирани заболявания.
 
Медикосервиз и конгреса
 
На конгреса фирмата ни се представи с  продукти на Physiomed, COSMED, MILTA, BTS.
 
На щанда бяхме симулирали умален модел на съвременна специализирана болница по физикална и рехабилитационна медицина. Дясната част на щанда ни беше с апаратура за диагностика и анализ, а лявата с апарати за лечение и рехабилитация.  Пътят на повечето делегати от конгреса, спряли се пред щанда, минаваше през диагностичната част на щанда и рехабилитационната. Показахме на живо демо апаратура за анализ на походката, скоковата кинематика,  невромускулното състояние и онлайн апарати за анализ на позата. Рехабилитационната апаратура, която демострирахме беше с фокус бързо повлияване на пациенти с травми, операции, спортна дейност в резултат, на които има нарушена моторика, възпаления, оттоци.
 
Забавни моменти от конгреса:
 
Констатацията на проф. Михалл
 
След прочитането на поздравителните адреси към участниците на конгреса проф. Илиева от УБ “Пловдив” покани проф. Ксанти Михаил, като президент на европейското научно дружество по физиотерапия и рехабилитационно медицина да приветства членовете на конгреса.  Проф. Михаил е от Гърция и след началните поздравления направи една констатация по какво си приличат българските и гръцките конгреси:
 
“ И в България и Гърция на подобни мероприятие министрите винаги отсъстват поради по-важни държавни работи”
 
Поздрави от Италия за галавечерята
 
На конгреса имаше участници от Италия, които на галавечерята решиха да поздравят 3 пъти делегатите като изпълнят различни песни. За пореден път се убедихме в прословутото българско гостоприемство. Песните бяха повече подплатени с ентусиазъм от колкото с талант, което интелигентната българска публика, нагледала се на доста музикални формати правилно забеляза, но умело прикри оценката си с бурни ръкопляскания. Всъшност такива имаше само при първото и второто изпълнение. Всички разбрахме, че ако продължим да окуражаваме италианците така и при третото, ще решат да излязат и попеят и за четвърти път.
Снимки от конгреса
Powered by Cincopa
 
Видео от конгреса